IT juhid

Juhi tüüpe on mitmeid erinevaid nagu näiteks: juht, treener, abistaja, motivaator ja neid on veel. Isiklikult pean parimaks juhtivat, kes suudab ka ise käed külge panna ja kaasa rääkida, ning ka motiveeriv juht on selline, mis on mulle silma jäänud kui hea juhi omadusena.

Esimesena tooksin välja Elon Muski, kes mulle meenutabki just juhtivat ja motiveerivat juhti. On üks isik, kes on viimase aja suuremate saavutuste taga olnud ja silma jäänud paljudele. Lisaks olen näinud teda rääkimas palju ja kuulnud teisi rääkimas temast, kes on tema all töötanud. Kindlasti on ta omamoodi inimene, kuid üldiselt olen aru saanud, et ta on väga pühendunud ja ka suudab teistes välja tuua vajaliku oma firma jaoks. Ta enda kirg oma ala vastu on nii suur, et see inspireerib ka teisi ning ta on olnud alati avatud vaatega ja paindlik leidma uusi lahendusi ja mitte seadma piire. Tema alluvuses pole kerge, kuid huvitav ja ma usun, et inimene, kes on alast huvitatud saab pigem hea kogemuse kui halva.

Elon Musk's weirdest fights, from 'pedo guy' to Azealia Banks - Business  Insider
https://www.businessinsider.com/a-short-history-of-elon-musk-weirdest-fights-2019-10

Järgmine isik on Steve Ballmer, kes oli hea CEO kuid halb liider.

Steve Ballmer oli CEO aastatel 2000-2014 ja selle aja jooksul tegi ta palju ära Microsoftis, kuid öeldakse, et tal puudus paindlikus ja visioon näha tuleviku tehnoloogiat enda ümber. Steve on samuti väga energiline ja inspireeriv, kuid tal puuduski sellel hetkel visioon kuhu edasi minna ja mida arendada. Sellel ajal tuli välja Apple uue tootega Iphone, mida Ballmer tegi maha ja arvas, et see kellegile peale ei lähe, kuid ta eksis. Toode oli pigem tulevikus edukas.

Suurim vahe kahe Isiku vahel oli visioon. Mõlemad on omamoodi head juhid ja neil on palju sarnasusi. Kindlasti mõlema all töötada oleks hea kogemus.

How to be like Steve Ballmer. Can you believe it? Plug “How to be… | by  David Barnes | Packt Hub | Medium
https://medium.com/packt-hub/how-to-be-like-steve-ballmer-cf4c9803d74chttps://mikoks.files.wordpress.com/2020/11/09c3d-1kvhm-ara5rkpyli7l_qtdw.jpeg

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started